Gewokte kipfilet met amandelen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel citroensap of limoensap
  • 1 theelepel honing
  • 1 volle theelepel geschilde, geraspte gemberwortel
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 4 kipfilets, schuin in reepjes
  • 60 g (blanke) amandelen
  • 2-3 eetlepels arachideolie
  • 100 g wortel, in dunne reepjes
  • 100 g peultjes, schuin doormidden gesneden
  • 3 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm
  • 75 g taugé
  • 1-1½ theelepel maïzena

Bereiden

Meng in een kom soja, sherry, citroen- of limoensap, honing, gember en knoflook en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Schep de kipreepjes hierdoor en laat alles 15 minuten intrekken.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze uitdampen op een vel keukenpapier.

Neem de kipreepjes uit de marinade, laat uitlekken en bewaar het marineervocht. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipreepjes 2-3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de wok. Voeg de reepjes wortel en halve peultjes toe en schep ongeveer 1 minuut om. Voeg de stukjes lente-ui en taugé toe en roerbak samen nogmaals 1 minuut. Voeg de stukjes kip en de amandelen toe.

Schenk 4-6 eetlepels water bij het marineervocht en los hierin de maïzena op. Schenk dit al omscheppend in de pan en laat nog even goed doorwarmen. Lekker met rijst of met mie.

Variatietip

Varieer naar hartenlust met de groente: neem sugarsnaps in plaats van peultjes, voeg repen paksoi, roosjes broccoli of sperziebonen toe, vervang de stukjes lente-ui door reepjes prei enzovoort.

Kookboek

Het recept 'Gewokte kipfilet met amandelen' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Janny

Janny van der Heijden

'Koken met Janny' is het kookboek van Janny van der Heijden, het jurylid van 'Heel Holland bakt'. Janny helpt vanaf nu ook jou in de keuken met ruim 200... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • MoniqueHeerlijk en makkelijk recept met lekker veel groenten en groot gezondheidsgevoel.

    reageren