kipfilet recepten

recept
waardering
  • 1
Kipfilet

Kipfilet

Kipfilet is het borstvlees van de kip, dat al van het bot is gesneden. Het is het meest malse deel van de kip en is kant-en-klaar verkrijgbaar. Het gewicht bedraagt 100 tot 120 g. Kipfilets zijn heel veelzijdig en snel klaar. Je kunt ze bakken, grillen of smoren. Doe dit het liefst op matig hoog vuur. Als je ze op hoog vuur verwarmt, worden ze snel droog. Reken op een bereidingstijd van 10-15 minuten. Wil je nog sneller klaar zijn, dan zijn kipblokjes of -reepjes een alternatief.

Kipfilet met sesamzaad

bestrooi 4 enkele kipfilets met zout en peper en laat dit 5 minuten intrekken. Vermeng 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels sesamzaadjes en 1 theelepel paprikapoeder. Klop 1 ei met 1 eetlepel water los, wentel de kipfilets erdoor en vervolgens door het sesamzaadmengsel. Schud het overtollige mengsel eraf. verhit boter in een koekenpan tot het schuim begint weg te trekken en leg de kipfilets erin. Til de filets direct op om de boter eronder te laten lopen en bak de kipfilets in 8 minuten per kant lichtbruin en gaar. Schik ze op een voorverwarmde schaal. Schenk 2 eetlepels ketjap en enkele lepels water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Geef de saus er apart bij. ¹)

[ Bron: 'Kook ook - Kip' | 'Wannée kookboek' ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken