Kipfilet uit de oven met spinazie en mozzarella

  • 1 persoon
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • olijfolie, om te sprenkelen
  • 3 handen verse spinazieblaadjes
  • 1 eetlepel olijftapenade (desgewenst)
  • 2 plakjes magere mozzarella

Bereiden

Verhit de oven tot 190 °C. Leg de kipfilet op een bakplaat, sprenkel er een beetje olijfolie over, strooi er een snufje peper en zout over en schuif de bakplaat 15 minuten in de oven.

Doe ondertussen de spinazieblaadjes in een metalen zeef of vergiet en giet er heel rustig kokend water over tot ze geslonken zijn. Laat ze even afkoelen, druk er zoveel mogelijk water uit en laat de spinazie uitlekken.

Haal de plaat met de kip na 15 minuten uit de oven. Smeer desgewenst eerst een laagje tapenade op de filet en leg er vervolgens een laagje spinazie en de mozzarella op. Strooi er een snufje peper en zout over en zet de filet nog ongeveer 8 minuten terug in de oven, of tot er een goudbruin, pruttelend korstje op zit. Haal uit de oven, laat even afkoelen en ga aan tafel.

Kookboek

Het recept 'Kipfilet uit de oven met spinazie en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

Eet jezelf gezond

Dale Pinnock

Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt 'Eet jezelf gezond' praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!