Gevulde avocado met tomaat en kerrievinaigrette

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 255 kcal
  • 2 g eiwit
  • 24 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel (dragon)mosterd
  • 5 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 1 avocado

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit het sjalotje met het kerriepoeder. Halveer de tomaat en schep het vocht met de pitjes eruit. Wrijf dit boven het kerriemengsel door een zeef. Klop de azijn, de mosterd, het bieslook en de rest van de olie erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper.

Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Zet de avocadohelften op twee bordjes. Schenk de kerrievinaigrette in de holten en strooi de tomaatblokjes erin.

Bron

Het recept 'Gevulde avocado met tomaat en kerrievinaigrette' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: exopixel | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!