Polenta met spek en salie

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g polenta
  • 75 g boter
  • 100 g spekreepjes
  • 4 eetlepels salieblaadjes, fijngesneden
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Breng in een pan 1 liter water met zout aan de kook en voeg de polenta al roerende toe. Kook de polenta in 5-10 minuten zachtjes gaar. De polenta is gaar als deze aan de rand van de pan begint los te laten.

Verhit 25 g boter in een kleine koekenpan en bak het spek en de salieblaadjes al omscheppend knapperig bruin.

Roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas door de polenta. Spoel een ronde schaal om met water en schep de polenta erin. Strijk de bovenkant glad. Keer de schaal met polenta boven een platte schaal en laat de polenta op de schaal glijden. Schenk het bakvet van het spek erover en schep de reepjes spek en de salieblaadjes erover. Lekker als bijgerecht bij vlees en wild.

Kookboek

Het recept 'Polenta met spek en salie' is afkomstig uit het kookboek...

Cucina della mamma

Clara ten Houte de Lange

Een boek voor de drukbezette en overvraagde Hollandse moeder, zij die werkt, verzorgt én kookt. En om de dagelijkse quality time van het hele gezin aan tafel ook... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Polenta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!