Geroerbakte pikante udonnoedels

Geroerbakte pikante udonnoedels
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.7
    obv 10 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Oosters

Ingrediënten

  • 250 g udonnoedels
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en gehakt
  • 225 g kleine champignons, schoongeveegd
  • 400 g paksoi, in kwarten
  • 2 tomaten, grof gehakt
  • 1 milde rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in ringetjes
  • 3-4 theelepels Thaise rode currypasta
  • 2-3 handenvol geroosterde pinda's, licht fijngestampt, voor erbij
  • 4 partjes citroen, ter garnering

Bereiden

Breng een grote pan voor de helft gevuld met water aan de kook en doe de noedels erin. Breng het water weer aan de kook en kook de noedels 6-7 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en leg ze tot gebruik in een kom met koud water.

Kook intussen in een andere pan de boerenkool in 1 cm kokend water met het deksel op de pan ongeveer 6 minuten of tot hij zacht is.

Verhit de olijfolie in een grote pan of wok. Bak de ui en rode paprika 5 minuten, voeg de champignons, paksoi, tomaten en chilipeper toe en hussel alles goed. Leg het deksel op de pan en bak de groenten 5 minuten tot ze zacht zijn.

Giet de boerenkool en udonnoedels af en voeg ze aan de pan op het vuur toe. Blijf goed roeren.

Voeg 1 theelepel Thaise currypasta toe, roer goed, proef en voeg zout naar smaak toe. Voeg meer currypasta toe tot het mengsel zo pikant is als je wilt. Op dit punt verdeel ik de noedels soms over 2 pannen, zodat ik de één pikanter dan de ander kan maken, afhankelijk van voor wie ik kook: sommige mensen houden van lekker heet, anderen wat minder.

Serveer het gerecht meteen op verwarmde borden of in kommen, strooi de fijngestampte pinda's erover en garneer het met een schijfje citroen.

Tip

'Zorg dat de Thaise currypasta die je gebruikt vegetarisch is, want veel soorten bevatten vispasta. Ik houd van de rode currypasta van Por Kwan. Die zit in een grote plastic pot en is in de koelkast eindeloos houdbaar.' - Rose Elliot

Kookboek

Het recept 'Geroerbakte pikante udonnoedels' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot

30 minuten vegetarisch

Rose Elliot geeft 140 moderne vegetarische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan, variërend van snelle voorgerechten, hapjes en heerlijke soepen... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken