Groene roerbaknoedels met ketjap
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g woknoedels
- 200 g bimi (aspergebroccoli)
- 1 stronk paksoi
- 3 lente-ui
- handje koriander
- plantaardige olie
- 250 g sugarsnaps
- voor de woksaus
- 4 teentjes knoflook
- 2 stemgemberbolletjes
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels gembersiroop (uit dat potje stemgember)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sambal
- sap van ½ limoen
Bereiden
Haal voor de woksaus zowel de knoflook als de gemberbolletjes door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten in een kommetje.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af door een vergiet en spoel af met koud water.
Snij de bimi doormidden en de paksoi in dikke repen, hou de witte stelen en groene bladeren apart. Snij de lente-ui in ringetjes, hak de koriander grof.
Verhit een flinke scheut olie in de wok. Doe de bimi, sugarsnaps en paksoistelen erin en roerbak beetgaar in ca. 4 minuten.
Schep nu ook de paksoibladeren erdoor.
Voeg de uitgelekte noedels toe en de woksaus. Schep alles goed door elkaar en verwarm al omscheppend.
Bestrooi voor het serveren met lente-ui en koriander.
Opmerking
Noedels zitten ook in een pak, daar is niks mis mee. Maar die bijbehorende roerbaknoedelmixen zijn doorgaans niks meer dan suiker, zout, smaakversterker en aroma's. Terwijl je een lekkere noedelmaaltijd zó in elkaar gewokt hebt.
Kookboek
Het recept 'Groene roerbaknoedels met ketjap' is afkomstig uit het kookboek...
Vega zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Op veler verzoek komt Karin Luiten eindelijk met een vrolijk vegetarisch kookboek, vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend... lees verder
© Fontaine uitgevers. Beeld: Harold Pereira