
Japanse yaki udon noodles
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g udon noodles
- 2 eetlepels lichte sojasaus, plus wat extra
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 1½ eetlepel suiker
- 350 g mini-wortels
- 250 g champignons
- 1 ui
- 1 bosui
- 2 teentjes knoflook
Bereiden
Gaar de udon noodles in kokend water voor 1 minuut en giet af.
Maak een sausje door de lichte sojasaus, oestersaus, donkere sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel suiker in een kommetje goed door elkaar te mengen. Snijd de wortel in lange dunne reepjes, de champignons in plakjes, de ui in ringen en de bosui in grote stukken. Hak de knoflook fijn.
Verhit de rest van de sesamolie in een wokpan en bak de ui en champignons 1 minuut. Voeg nog een scheutje lichte sojasaus en wat suiker toe en bak alles mooi bruin. Doe de wortel, knoflook en de bosui erbij en bak nog enkele minuten mee.
Voeg de noodles en het sausje toe en schep goed om. En klaar zijn je heerlijke yaki udon noodles!
Kookboek
Het recept 'Japanse yaki udon noodles' is afkomstig uit het kookboek...

Noodles 101
Thomas Drinkenburg
Noodles: even snel en makkelijk als smaakvol en veelzijdig. Voor noodleliefhebber Thomas Drinkenburg - online beter bekend als Thomas Panterpoes - zijn noodles het ultieme comfortfood. Hoe vaak hij ze ook kookt en eet, ze zullen hem nooit vervelen... lees verder
© Spectrum. Beeld: Mitchell van Voorbergen