Noedels met geroosterde varkensoestertjes

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

bevat per portie

  • 605 kcal
  • 35 g eiwit
  • 17 g vet
  • 79 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels maïzena
  • 100 ml medium dry sherry
  • 500 g varkenshaas, in plakken van 2 cm dik
  • 100 ml rijstazijn of wittewijnazijn
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 rode Spaanse peper, in dunne reepjes
  • 200 ml olie
  • 150 g mihoen
  • ½ krop lollo rosso
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 bolletjes gember, in plakjes
  • 2 eetlepels koriander- of peterselieblaadjes

Voorbereiden

Roer in een kom 2 eetlepels sojasaus, het gemberpoeder, de maïzena en de helft van de sherry door elkaar. Schep de plakjes vlees erdoor en laat ze ca. 30 minuten marineren.

Bereiden

Breng in een pan (geen aluminium!) de rijstazijn met de suiker, de tomatenpuree en de rest van de sojasaus en sherry aan de kook. Los de suiker al roerende op en laat het geheel op matig hoog vuur inkoken tot de saus stroperig wordt. Leg de peperreepjes tot gebruik in een bakje met kokend water.

Verhit de olie in een wok (of verhit frituurolie in een frituurpan). Leg een kwart van de mihoen in de hete olie en laat deze opzwellen. Verhit ook de grillplaat of een grillpan op hoog vuur. Keer de mihoen eventueel met behulp van een spatel. Leg de gefrituurde mihoen op een dikke laag keukenpapier en frituur de rest van de mihoen in gedeelten en laat het op keukenpapier uitlekken.

Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bestrijk de grillplaat of -pan met olie en rooster de varkensoesters in ca. 4 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.

Bedek vier grote borden met lollo rosso-bladeren en leg een berg gefrituurde mihoen in het midden. Sprenkel de ingekookte saus erover en verdeel de peperreepjes, de bosuitjes en gemberplakjes erover. Leg de varkensoesters erop en strooi de korianderblaadjes erover.

Extra benodigd

Grillplaat of grillpan, keukenpapier

Variatietip

Vervang voor een vegetarische schotel de varkensoesters door plakjes tahoe van ca. 5 x 5 x 1 cm.

Bron

Het recept 'Noedels met geroosterde varkensoestertjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • DesyLijkt me heerlijk, vooral de gefrituurde mihoen. Ik kan niet wachten tot ik het ga maken.

    reageren