Noedels met paprika en paddenstoelen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g verse eiernoedels of 250 g gedroogde eiernoedels
  • 6 gedroogde shiitake
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 50 g taugé, afgehaald
  • 200 g oesterzwammen, in plakjes
  • 4 eetlepels Thaise zoete chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • verse korianderblaadjes, ter garnering

Voorbereiden

Breng een pan water aan de kook. Blancheer er de noedels 30 seconden tot 1 minuut in. Kook gedroogde eiernoedels een paar minuten langer tot ze beetgaar zijn. Neem van het vuur. Giet de noedels af en zet weg.

Week de gedroogde shiitake 15-30 minuten in heet water, of tot ze zacht zijn. Giet ze af en knijp er overtollig water uit. Verwijder de steeltjes en snijd de hoeden in dunne plakjes. Zet weg.

Bereiden

Verhit de beide soorten olie in een wok. Roerbak de shiitake op middelhoog vuur ca. 1 minuut in tot alles geurig is. Voeg de groenten en oesterzwammen toe en roerbak in 1-2 minuten gaar. Schep er de sauzen en vervolgens de noedels door. Laat al omscheppend 1-2 minuten doorwarmen. Bak niet te lang. Neem van het vuur. Verdeel over individuele borden en garneer met verse koriander.

Kookboek

Het recept 'Noedels met paprika en paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...

Wokken bij jou of bij mij thuis

Vicki Liley

De recepten in dit kookboek laten zien hoe snel er en makkelijk er met een wok te werken is. Alles natuurlijk met de nadruk op verse ingrediënten, waarvan de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • SanneLekker, maar niet zo'n intense smaak: ik doe er meer chilisaus, soyasaus en een beetje sambal door!

    reageren