
Romige noedels met tofu en soja-azijndressing
- 1 persoon
- 20 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g verse of gedroogde dunne tarwenoedels
- 300 g stevige tofu
- ¼ theelepel fijne kristalsuiker
- voor de soja-azijndressing
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel Chinkiangazijn of Chinese zwarte azijn (o.a. toko)
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel geraspte knoflook
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 1 groene chilipeper, fijngesneden
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 4 takjes koriander, fijngesneden
- 2 theelepels sesamzaad
Bereiden
Breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart.
Laat de tofu uitlekken en breek in stukjes. Pureer de tofu met ¼ theelepel zout, de suiker en 1 eetlepel water in een keukenmachine helemaal glad.
Meng de uitgelekte noedels door de tofupuree tot de noedels goed zijn bedekt.
Meng alle ingrediënten voor de soja-azijndressing in een kleine kom. Schep de dressing over de noedels, roer goed en serveer direct.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Tofu wordt in de westerse wereld niet op waarde geschat. Ik geef toe dat hij zijn smaak niet mee heeft, maar hij is een uitstekende drager voor andere smaken. Zachte tofu met een eenvoudige dressing of krokante goudkleurige tofuballetjes in een roerbakschotel: tofu is echt een van mijn favoriete ingrediënten. Toen ik mijn verstandskiezen had laten trekken, at ik elke dag tofu met sojasaus en chilipeper. Dit gerecht doet me denken aan die tijd. In dit geval wordt tofu getransformeerd tot een romige saus die als een fluweelzacht dekentje om de noedels ligt. De pittige dressing maakt je smaakpapillen wakker.
Kookboek
Het recept 'Romige noedels met tofu en soja-azijndressing' is afkomstig uit het kookboek...

Chinese-ish
Rosheen Kaul & Joanna Hu
Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. 'Chinese-ish' is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten... lees verder
© Good Cook