Chinese-ish

Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van Australië? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? 'Chinese-ish' is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten. Leer de basis van de Chinese keuken kennen: technieken als rijst koken, goede dumplings en diverse Chinese bouillons maken. Lees over tips & trucs en handige adviezen over minder bekende ingrediënten. Krijg inzicht in welke ingrediënten je makkelijk kunt vervangen of weglaten en welke juist niet en ga aan de slag om succesvol chinese-ish te koken. Van krokante mihoenpannenkoeken, kip met gefrituurde basilicum en szechuanpeper of 'miljonairsrijst' en 'drie aardse schatten'. Maak geroerbakte knoflookscheuten met ibéricoham of Chinese snacks die een beetje raar lijken zoals szechuan worstjes met koriander- en muntblaadjes op witbrood. Maak feestmaaltijden voor grote gezelschappen of eenvoudige gerechten voor één persoon. Sluit een maaltijd af met 'custardtaartjes voor valsspelers'.

AuteurRosheen Kaul & Joanna Hu

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 224 pagina's
  • ISBN 9789461432810

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • BAK!

    Paul Hollywood

    In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas... bekijk 'BAK!'

  • no waste GROENTEN

    Sophie Gordon

    Met 'no waste GROENTEN' krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende bewaar- en anti-verspillingstips... bekijk 'no waste GROENTEN'

  • Chinese-ish

    Rosheen Kaul & Joanna Hu

    Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. 'Chinese-ish' is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten... bekijk 'Chinese-ish'

  • Wok!

    Jeremy Pang

    In 'Wok!' lees je alles over diverse roerbaktechnieken, krijg je meer inzicht in de balans in texturen van verschillende ingrediënten en uiteraard in smaken. Maak kennis met de ‘wokklok’, een handig instrument om ingrediënten in de juiste volgorde... bekijk 'Wok!'

  • Persiana elke dag

    Sabrina Ghayour

    In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer... bekijk 'Persiana elke dag'

  • Klein Korea

    Billy Law

    Met 'Klein Korea' heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid... bekijk 'Klein Korea'

  • Salade Freak

    Jess Damuck

    Van salades kunnen we nooit genoeg krijgen. Fris of spicy, licht of vullend, als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Van groene lentesalades tot en met salades met stevige ingrediënten in de winter. 'Salade Freak' biedt originele salades, ingedeeld op het seizoen... bekijk 'Salade Freak'

  • The Curry Guy BBQ

    Dan Toombs

    Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, steekt het vuur aan en deelt Indiase gerechten die op de barbecue, grill of in een pan boven open vuur bereid kunnen worden. Breid je barbecuerepertoire uit en schotel je gasten verrassende Indiase gerechten voor... bekijk 'The Curry Guy BBQ'

  • Authentiek Japan thuis

    Maori Murota

    Van soep, snacks, salades, hoofdgerechten, cocktails, thee en meer: met Maori Murota leer je de fijne kneepjes van de Japanse keuken onder de knie te krijgen. Voor de hobbykok en liefhebber van de Japanse keuken een ideaal en fraai uitgevoerd... bekijk 'Authentiek Japan thuis'

  • Manis

    Francis Kuijk

    'Manis' verenigt is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis Kuijk je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek... bekijk 'Manis'