Singaporese rijstnoedels

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g dunne rijstnoedels
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels geroosterde-sesamolie
  • 1 middelgrote ui, in dunne ringen
  • 100 g fijngehakte broccoli
  • 75 g sperziebonen, in stukjes van ca. 1 cm
  • 75 g verse of diepvriesdoperwten
  • 200 g tofoe (blok), in blokjes van 1 cm
  • 1 theelepel Madras-kerriepoeder, of meer naar smaak
  • 1 groot ei
  • 60 ml tamari
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • kleine bos gehakte verse koriander

Bereiden

Week de rijstnoedels 10 minuten in heet water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur en schenk er 1 eetlepel arachideolie en 1 eetlepel sesamolie in. Voeg zodra de olie heet is maar nog niet rookt de uienringen toe en bak ze 1 minuut zonder te roeren. Zet het vuur iets lager en bak de ui onder af en toe roeren nog 4 minuten. Doe de ui in een kom.

Doe de broccoli, sperziebonen, doperwten, tofoe en nog 1 eetlepel arachideolie in de pan. Bak alles op hoog vuur tot de groenten beetgaar zijn en de tofoe bruin begint te worden (ongeveer 2 minuten). Schep de groenten en tofoe in de kom met de ui.

Doe de 1 eetlepel arachideolie, de resterende eetlepel sesamolie, de geweekte en afgegoten noedels, het kerriepoeder en 2 eetlepels water in de pan en roer alles door elkaar. Maak een gat in het midden van de noedels, giet daar de laatste eetlepel arachideolie in en breek het ei erboven. Roer alles met een houten lepel krachtig door zodat er roerei ontstaat; wacht tot dit bijna gestold is en roer het dan door de noedels.

Voeg de tamari, lente-uien en koriander toe en roer alles door elkaar. Proef, voeg naar smaak nog wat zout toe en serveer het gerecht.

Opmerking

'Dit noedelgerecht is glutenvrij, zit vol groenten en ook kinderen lusten het (mijn kinderen schrokken dit echt naar binnen). De voorbereiding kost wat tijd, maar zodra alle groenten zijn gesneden, staan de noedels snel op tafel. Voeg kip, garnalen of rundvlees toe voor extra eiwitten. Heb je geen wok of grote pan met antiaanbaklaag, gebruik dan twee kleinere pannen; deze noedels hebben de ruimte nodig. Noedels in de pan bakken is geen exacte wetenschap, dus volg je gevoel en voeg meer olie toe als de noedels er droog uitzien of aan de bodem beginnen te plakken. - Gwyneth Paltrow

Kookboek

Het recept 'Singaporese rijstnoedels' is afkomstig uit het kookboek...

(H)eerlijk makkelijk

Gwyneth Paltrow

'(H)eerlijk makkelijk' is het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow, en het vervolg op '(H)eerlijk'. Met 125 recepten die je kunt maken in minder tijd dan het kost... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!