
Sobanoedels met scampi en edamame
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vis
bevat per portie
- 600 kcal
- 34 g eiwit
- 17 g vet
- 77 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 400 g sobanoedels
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in ringetjes
- 4 cm gember, geschild en geraspt
- 1 eetlepel sesamolie
- 24 scampi's, ontdooid en gepeld, behalve het staartje
- 200 g edamamebonen, ontdooid en geblancheerd
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- korianderblaadjes
- 4 lente-uitjes, diagonaal gesneden
Bereiden
Meng voor de saus de sojasaus, honing, vissaus en de rijstazijn.
Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak de knoflook en chiliringetjes met de gember in de sesamolie. Voeg de scampi's toe en bak ze gaar.
Voeg de noedels toe aan de scampi's, samen met de saus. Roer er de edamamebonen door.
Versier met sesamzaad, koriander en lente-ui.
Kookboek
Het recept 'Sobanoedels met scampi en edamame' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek 2
Stephanie Scheirlynck
Net als bij topatleten kan topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck ook jou helpen om het maximum uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen en dat alles aan de hand van lekkere uitgebalanceerde (en eenvoudige) maaltijden... lees verder
© Uitgeverij Lannoo