Sukiyaki
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vlees
bevat per portie
- 1151 kcal
- 66 g eiwit
- 52 g vet
- 87 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g verse udonnoedels
- 300 g verse tofu, in blokjes van 2 cm
- 4 eieren
- 60 ml plantaardige olie
- 600 g entrecote, in dunne reepjes
- 8 oesterzwammen
- 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 300 g spinazie, fijngesneden
- 160 g taugé
- voor de bouillon
- 250 ml Japanse sojasaus
- 125 ml sake
- 125 ml mirin
- ruim 100 g kristalsuiker
- 2 teentjes knoflook, geperst
Bereiden
Maak de bouillon. Meng de ingrediënten met 125 ml water in een middelgrote steelpan. Kook ze al roerend tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en doe het deksel erop om de bouillon warm te houden.
Doe de noedels in een kom en giet er kokend water op tot ze onderstaan. Haal ze los met een vork en giet af. Snijd ze in verschillende lengtes.
Leg de blokjes tofu in één enkele laag op een met keukenpapier beklede bakplaat. Dek de blokjes af met meer keukenpapier en laat ze 10 minuten staan.
Breek de eieren boven vier afzonderlijke kommen en klop ze licht los.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak het vlees in porties bruin.
Verhit de helft van de rest van de olie in de wok. Roerbak de blokjes tofu in porties goudbruin.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok en roerbak de oesterzwammen, lente-uitjes, spinazie en taugé tot de groenten beetgaar zijn.
Doe het vlees terug in de wok en voeg de noedels en bouillon toe; schep om tot alles heet is. Dien de sukiyaki op in de wok. Geef iedereen eetstokjes, zodat ze zelf de sukiyaki-ingrediënten in hun eigen kom met losgeklopt ei kunnen dippen.
Kookboek
Het recept 'Sukiyaki' is afkomstig uit het kookboek...
Wok
diverse auteurs
Roerbakgerechten zijn ideaal: ze zijn niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar bevatten ook nog eens weinig vet. De recepten in dit boek komen uit diverse... lees verder
© De Lantaarn