Noedelsoep met kip, raapsteeltjes en shiitake

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 900 ml kippenfond
  • ½ verse rode peper
  • 25 g citroengras, gekneusd
  • 15 g verse gemberwortel
  • ½ theelepel djahé
  • 80 g noedels
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 100 g shiitake, in dunne reepjes
  • 200 g raapsteeltjes, in stukjes
  • ¼ bosje koriander, grof gehakt
  • ketjap manis
  • chilisaus

Bereiden

Laat de kippenfond trekken met de fijngesneden rode peper, de citroengrasstengels, gemberwortel en de djahé. Kook ondertussen de noedels gaar.

Voeg na 10 minuten zachtjes koken de blokjes kipfilet en de shiitake toe aan de kippenfond. Breng aan de kook en voeg dan de raapsteeltjes en koriander toe. Voeg naar smaak ketjap en chilisaus toe.

Verwijder voor het serveren de gemberwortel en het citroengras. Doe de noedels in de soepkom en schep de bouillon met de koriander en raapsteeltjes over de noedels.

Kookboek

Het recept 'Noedelsoep met kip, raapsteeltjes en shiitake' is afkomstig uit het kookboek...

Raapsteeltje

Simone Kroon & Sándor Schiferli

Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: 'Raapsteeltje' laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Noedelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!