Noedelsoep met kip, raapsteeltjes en shiitake

Noedelsoep met kip, raapsteeltjes en shiitake
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 11 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Oosters

Ingrediënten

  • 900 ml kippenfond
  • ½ verse rode peper
  • 25 g citroengras, gekneusd
  • 15 g verse gemberwortel
  • ½ theelepel djahé
  • 80 g noedels
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 100 g shiitake, in dunne reepjes
  • 200 g raapsteeltjes, in stukjes
  • ¼ bosje koriander, grof gehakt
  • ketjap manis
  • chilisaus

Bereiden

Laat de kippenfond trekken met de fijngesneden rode peper, de citroengrasstengels, gemberwortel en de djahé. Kook ondertussen de noedels gaar.

Voeg na 10 minuten zachtjes koken de blokjes kipfilet en de shiitake toe aan de kippenfond. Breng aan de kook en voeg dan de raapsteeltjes en koriander toe. Voeg naar smaak ketjap en chilisaus toe.

Verwijder voor het serveren de gemberwortel en het citroengras. Doe de noedels in de soepkom en schep de bouillon met de koriander en raapsteeltjes over de noedels.

Kookboek

Het recept 'Noedelsoep met kip, raapsteeltjes en shiitake' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Raapsteeltje van Simone Kroon & Sándor Schiferli

Raapsteeltje

Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: 'Raapsteeltje' laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden... lees verder

© Terra Lannoo

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken