Boekweitflensjes

  • 8 flensjes
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 250 ml amandelmelk
  • 100 ml olijfolie

Voorbereiden

Meng het boekweitmeel in een kom met een snuf zout. Breek de eieren er boven en voeg al roerende de amandelmelk en de helft van de olijfolie toe. Laat het beslag een half uur staan.

Bereiden

Bestrijk een kleine warme koekenpan of flensjespan met wat olijfolie en laat een flinke juslepel beslag over de panbodem uitvloeien, terwijl je de panbodem draait.

Bak het flensje tot de bovenkant net nog niet droog is. Keer het flensje met behulp van een spatel en bak ook de andere kant goudbruin. Laat het flensje op een bord glijden en houd het warm onder aluminiumfolie.

Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes.

Kookboek

Het recept 'Boekweitflensjes' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker Havermout! Quinoa! En meer...

Clara ten Houte de Lange

'Lekker Havermout! Quinoa! En meer...' is een vervolg op 'Lekker lang jong'. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Het... lees verder

© vL&dB uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Flensjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!