Flensjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • gesmolten boter, om in te vetten
  • voor erbij
  • ahornsiroop (naar keuze)
  • kristalsuiker (naar keuze)
  • citroenschijfjes (naar keuze)

Voorbereiden

Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren en de melk. Giet het mengsel in het kuiltje van de bloem en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Dek de kom af met plasticfolie en laat hem 30 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor tot 120 °C.

Bereiden

Zet een crêpepan of koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm in doorsnede op een gematigd vuur. Vet hem licht in met de gesmolten boter. Schenk 60 ml beslag in de pan en laat het gelijkmatig uitlopen over de bodem. Bak het beslag 1 minuut of tot het flensje aan de onderkant goudbruin is. Keer het flensje om en bak de andere kant 30 seconden. Haal het flensje uit de pan, leg hem in de oven en houd hem warm onder aluminiumfolie. Doe hetzelfde met het overige beslag tot je acht flensjes hebt.

Vouw de flensjes tweemaal dubbel en serveer ze met ahornsiroop of suiker en met citroenschijfjes ernaast.

Flensjes zijn het lekkerst op de dag dat ze zijn gemaakt, maar zijn ingevroren tot 6 weken houdbaar in een afgesloten bak. Leg dan een velletje bakpapier tussen de flensjes. Wil je de ingevroren flensjes eten, ontdooi ze dan, dek ze af en verwarm ze 5-10 minuten in een tot 150 °C verwarmde oven.

Extra benodigd

Plasticfolie, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Flensjes' is afkomstig uit het kookboek...

Van de bakker

Leanne Kitchen

Niets is zo lekker als zelfgebakken broodjes, muffins, koekjes, cakes en taarten. 'Van de bakker' is een onmisbaar boek voor iedereen die houdt van zelf bakken. Vol... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Flensjes recept tips

Reacties op dit recept

  • JoskaDit is een heel goed basisbeslag voor flensjes. Ik serveer flensjes altijd met honing, maar ga de ahornsiroop een keertje uitproberen. Iemand anders nog een lekkere tip?

    • Vlinder Het duurt veel langer dan 25 minuten maar verder is je recept heel lekker.

    reageren

  • KevHeerlijk. Heb het bij de brunch gebakken voor m'n moeder en m'n oma. Een beetje geraspte appel er over en plakjes nectarine. Helemaal lekker, bedankt voor het recept. Oh ja, ik heb de flensjes gebakken zonder boter in een gloeiend hete pan.

    reageren

  • YessrIk vond het super lekker ik heb het al vaker gemaakt het lekkerste is op een vrije ochtend dan kan je er lekker bij zitten.

    reageren