Lasagne met courgette, ricotta en tomaat van Bill Granger
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 blikken van 400 g Roma-tomaten, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 500 g ricotta
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel verse oreganoblaadjes
- 375 g verse lasagnevellen
- 2 courgettes, schuin in schijfjes gesneden
- verse oreganoblaadjes, als garnering
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de tomaten ongeveer 20 minuten in een middelgrote steelpan op een matig tot laag vuur tot ze enigszins zijn ingedikt. Voeg knoflook, olijfolie, zout, peper en suiker toe en laat nog een minuut koken. Haal van het vuur.
Meng in een kom ricotta, Parmezaanse kaas, oregano en wat zout en peper door elkaar.
Snijd de lasagnevellen in 16 vierkantjes van 10 cm en kook ze - steeds een paar vellen tegelijk - al dente in een grote steelpan met kokend water. Leg ze in een kom met koud water en een paar druppels olijfolie. Laat de afgekoelde vellen uitlekken en leg ze op een theedoek.
Giet 185 ml tomatensaus in een grote braadslee, zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is. Leg vier lasagnevelletjes op de tomatensaus, let erop dat ze elkaar niet raken. Verdeel met een lepel een derde van het ricotta-mengsel gelijkmatig over de velletjes en schep daar een derde van de courgetteschijfjes op. Leg hier een tweede vel op en herhaal de procedure tot je vier lagen hebt met bovenop een lasagnevel. Schep twee eetlepels saus op elk stapeltje. Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze goed heet zijn.
Serveer met extra saus en bestrooi ze met oreganoblaadjes.
Kookboek
Het recept 'Lasagne met courgette, ricotta en tomaat van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Man in de keuken
Bill Granger
Eten met het gezin, met vrienden of gewoon met z'n tweeën moet voor iedereen gezellig en ontspannend zijn, dus ook voor de gastheer of -vrouw. De Australische kok... lees verder
© Uitgeverij Terra