Lasagne met kip en kastanjechampignons

  • 6 personen
  • 70 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • voor de saus
  • 4 kruidnagels
  • 1 kleine ui, gepeld en gehalveerd
  • 1 liter volle melk
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 2 verse takjes tijm
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 105 g boter
  • 65 g bloem
  • 1½ theelepel versgeraspt nootmuskaat
  • 50 ml slagroom
  • 300 g kastanjechampignons, schoongewreven en in dikke plakjes
  • het vlees van 1 grote gebraden kip (ongeveer 600 g), in stukken geplukt
  • voor de lasagne
  • 9 vellen (ca. 175 g) ongekookte lasagne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt

Bereiden

Steek voor de saus de kruidnagels in de ui en doe ze in een pan met de melk, de laurier, de tijm en de peperkorrels. Breng aan de kook, haal van het vuur en zet minimaal 20 minuten apart om de smaken te laten intrekken.

Breng de melk weer aan de kook en schenk door een zeef in een kan. Smelt 75 gram boter in een middelgrote pan, doe de bloem erbij en laat 2 tot 3 minuten garen zonder dat de bloem bruin wordt. Haal de pan van het vuur en roer geleidelijk de warme melk erdoor. Breng al roerend weer aan de kook en laat 10 minuten op een heel laag vuur af en toe roerend zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe voor de lasagne de lasagnevellen één voor één in een pan kokend gezouten water, doe de olie erbij en kook in 12 minuten al dente. Giet af, laat goed uitlekken en spoel kort af onder koud water. Leg de vellen naast elkaar op een groot stuk vershoudfolie.

Roer het nootmuskaat en de room door de saus. Smelt 30 gram boter in een koekenpan, doe de kastanjechampignons erbij, breng op smaak met zout en peper en bak 3 tot 4 minuten op hoog vuur tot al het overtollige vocht is verdampt. Roer met de kip door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Vet een lage ovenschaal (20 x 29 cm) licht in en bekleed de bodem met 3 lasagnevellen. Schep een derde van de saus erover en leg er nog een laag lasagnevellen op. Herhaal deze laagjes, schep de rest van de saus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Bak in 30 tot 35 minuten goudbruin. Serveer met een gemengde bladsalade en warm knoflookbrood.

Extra benodigd

Ovenschaal (20 x 29 cm), vershoudfolie

Kookboek

Het recept 'Lasagne met kip en kastanjechampignons' is afkomstig uit het kookboek...

Het Farmhouse Cookbook

Sarah Mayor

'Het Farmhouse Cookbook' neemt je mee naar de melkerij, het erf en de moestuin van het beroemde Yeo Valley, een familieboerderij in het Zuid-Engelse Somerset... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Lasagne recept tips

Reacties op dit recept

  • PetraIk heb dit recept een keer voor mijn moeders verjaardag gemaakt. De hele family vond deze lasagna schotel heerlijk. Dit jaar wil mijn moeder dat ik het weer voor haar verjaardag maak. De moeite waard voor een groot gezelschap met meerdere gerechten.

    reageren