Spaghetti marinara

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g ui, fijngehakt
  • 80 ml droge witte wijn
  • 100 g tomatenpuree
  • 800 g hele ontvelde tomaten uit blik
  • 750 g zeevruchtenmix
  • 15 g grof gehakte verse bladpeterselie
  • 375 g spaghetti

Bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de ui al roerend tot hij zacht is.

Voeg de wijn, tomatenpuree en niet-uitgelekte tomaten toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager. Laat het zonder deksel 10 minuten pruttelen, of tot de saus licht indikt.

Voeg de zeevruchtenmix toe. Bak het geheel ca. 5 minuten, of tot de zeevruchten goed gaar zijn. Roer af en toe. Roer de peterselie erdoor.

Kook intussen de pasta zonder deksel in een grote pan met kokend water tot hij net zacht is. Laat hem uitlekken.

Serveer de pasta met de zeevruchtenmix.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti marinara' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta

diverse auteurs

Pasta is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt en kan gebruikt worden in soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten. Pasta is eenvoudig te bereiden en is... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • JoanWaardeloos en smaakloos recept. Je kan het als basis gebruiken en aanvullen maar dit is geen recept die in een kookboek moet staan. Zelfs zout en peper wordt in dit recept niet gebruikt.

    reageren