Spaghetti all'amatriciana
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie
- 100 g pancetta, in blokjes
- 1 ui, in dunne plakjes
- 500 g tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden
- 1 verse chilipeper, fijngehakt
- 350 g spaghetti
Bereiden
Bestrijk een vlamvaste schaal met olie, doe er de pancetta in en bak tot het vet smelt. Doe er de ui bij en fruit hem in 10 minuten op laag vuur lichtbruin; roer af en toe.
Voeg de tomaten en chilipeper plus zout en peper naar smaak toe en laat alles afgedekt zo'n 40 minuten pruttelen; voeg zo nodig wat heet water toe.
Kook de spaghetti in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat de spaghetti uitlekken en roer de spaghetti in een warme schaal door de saus.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti all'amatriciana' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel
diverse auteurs
Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck