Pizza bianca met gorgonzola en rozemarijn
- 1 persoon
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g pizzadeeg
- maismeel, om te bestuiven
- voor de topping
- extra vergine olijfolie, naar smaak
- 70 g gorgonzola
- 1 takje verse rozemarijn
Bereiden
Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C of de houtoven op 350 °C. Gebruik bij een gas-/elektrische oven een pizzasteen.
Bestuif het werkblad ruim met fijn maismeel en leg het deeg erop. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven in gaat. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm.
Verdeel in spiraalvorm de olijfolie over de pizza. Begin binnen en eindig buiten. Houd 1 centimeter van de rand vrij van olijfolie.
Snijd de gorgonzola in kleine blokjes of pluk de kaas wanneer hij te zacht is. Verdeel de kaas gelijkmatig over de pizza. Pluk de naaldjes van het takje rozemarijn en verdeel ze over de pizza.
Pak de pizza met de pizzaschep op en plaats hem in de oven. Zorg er bij een gas-/elektrische oven voor dat de ovendeur zo kort mogelijk open is. Bak de pizza in 4 tot 7 minuten af in een gas-/elektrische oven of in 2 tot 3 minuten in een houtoven. Draai bij gebruik van een houtoven de pizza meerdere malen voor een egale kleur. Schep de pizza uit de oven en snijd hem op een houten plank.
Extra benodigd
Pizzasteen
Opmerking
'Deze variant is verrassend lekker! Als basis neem ik een pizza zonder tomatensaus: een Pizza bianca.' - Simon Giacotto
Kookboek
Het recept 'Pizza bianca met gorgonzola en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
Pizzabijbel
Simon Giaccotto
In de 'Pizzabijbel' vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Je leert hoe je de perfecte pizzabodem maakt, het bakken van een pizza... lees verder
© Uitgeverij Carrera