Pizza met courgette en citroenricotta

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 505 kcal

Ingrediënten

  • 5 g knoflook
  • 20 ml citroensap + schil van 1 citroen
  • 80 g ricotta
  • chiliflakes
  • 200 g courgette
  • 2 Magioni pizzabodems

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pers de knoflook en rasp de helft van de schil van een citroen met een fijne rasp en meng beide voorzichtig door de ricotta. Zo sla je de lucht er niet uit. Snijd de citroen doormidden en meng het sap van een helft met de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Houd je van een beetje spicy? Voeg dan alvast chiliflakes toe aan de saus.

Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.

Bak de rauwe pizzabodems 5 minuten in de voorverwarmde oven. Beleg de pizza's daarna met de ricottasaus en de courgette. Bak de pizza's vervolgens nog 7 minuten af tot de randen van de pizzabodems goudbruin zijn. Voeg eventueel extra chiliflakes toe et voilà.

Opmerking

'Deze pizza geeft het gevoel dat het altijd lente is. Het is een pizza met slechts enkele ingrediënten, maar hij heeft ook niet meer nodig. Ideaal als hapje bij een verjaardag, maar hij doet het ook goed naast een salade. Het is een allemansvriend. Voor dit recept is ricotta gebruikt omdat ricotta een luchtige structuur heeft en het circa een derde van de calorieën van bijvoorbeeld mascarpone bevat.' - Manon van Essen

Kookboek

Het recept 'Pizza met courgette en citroenricotta' is afkomstig uit het kookboek...

Pizza

Manon van Essen

In 'Pizza' leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de beste en lekkerste toppings zijn. De recepten zijn snel, makkelijk én lekker. Ideaal voor drukbezette huishoudens met all time favorites en klassiekers... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!