Pizza met paddenstoelen, gorgonzola en peterselie

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 1 portie basispizzadeeg (zie 'basispizzadeeg' onderaan het recept)
  • 50 g gorgonzola, verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend ca. 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het pizzadeeg in 4 gelijke stukken. Rol die uit tot 4 cirkels van ca. ½ cm dik.

Verdeel het paddenstoelenmengsel en de gorgonzola over de pizza's. Bestrijk de randen van de pizza's met de rest van de olie (2 eetlepels).

Bak de pizza's in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudgeel en knapperig.

Bestrooi met de peterselie. Lekker met een salade van geroosterde paprika.

Basispizzadeeg

Roer in een kommetje 1 zakje gedroogde gist en 1 theelepel suiker met 200 ml handwarm water. Laat het 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad mengsel.

Doe 400 g bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk de gistoplossing erin. Schenk 3 eetlepels handwarm water en 4 eetlepels olie bij het gistmengsel en strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg.

Vorm het deeg tot een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte theedoek en laat het deeg op een warme plaats 30-45 minuten rijzen.

Kookboek

Het recept 'Pizza met paddenstoelen, gorgonzola en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Pasta & pizza

diverse auteurs

Bijna iedereen vindt een lekkere pasta of pizza onweerstaanbaar. 'Kook ook - Pasta & Pizza' bevat 50 superrecepten om eindeloos mee te variëren. Van helemaal zelf... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!