Pizza met paprika en artisjok

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 533 kcal

Ingrediënten

  • 5 g rode peper
  • 15 g shoarmakruiden
  • 100 ml passata
  • 5 g knoflook
  • 2 Magioni pizzabodems
  • 70 g rode paprika
  • 80 g bimi
  • 80 g artisjok
  • 60 g rode ui
  • 15 g amandelschaafsel

Bereiden

Verwarm de oven op 220 °C.

Maal de rode peper fijn en meng deze met de shoarmakruiden door de passata, pers de knoflook en meng deze door het geheel. Verspreid de saus over de pizzabodems.

Snijd de rode paprika in dunne reepjes en verdeel deze met de bimi, artisjok en rode ui over de pizza's. Voeg als laatste het amandelschaafsel toe.

Bak de pizza's circa 10 minuten in de oven totdat de randen goudbruin kleuren. Aan tafel!

Opmerking

'Wist je dat slechts twee procent van de Nederlandse bevolking de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnenkrijgt? Het lukt ons blijkbaar maar niet om voldoende groente te eten, want gemiddeld krijgen we maar de helft binnen van wat we nodig hebben. Het advies luidt om gemiddeld 250 gram groente te eten per dag. Dat moet lukken denk ik. Met deze pizza zit je al behoorlijk in de goede richting. En door verschillende soorten groenten gebruiken, krijg je ook nog verschillende vitamines binnen. Kom maar door!' - Manon van Essen

Kookboek

Het recept 'Pizza met paprika en artisjok' is afkomstig uit het kookboek...

Pizza

Manon van Essen

In 'Pizza' leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de beste en lekkerste toppings zijn. De recepten zijn snel, makkelijk én lekker. Ideaal voor drukbezette huishoudens met all time favorites en klassiekers... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!