Pizza met prosciutto en bocconcini van Annabel Langbein

  • 1 grote pizza
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g pizzadeeg
  • 55 g tomatenpuree, vermengd met 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g prosciutto of andere goede ham, in reepjes
  • 6 bocconcini of 2 grote bollen mozzarella, in stukjes gescheurd (of gebruik geraspte mozzarella)
  • 45 g geraspte Parmezaanse kaas
  • een handvol rucola
  • 1 theelepel goede kwaliteit extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 240 °C.

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35x28 cm. Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Voeg de prosciutto, bocconcini, Parmezaanse kaas en wat zout en peper toe.

Bak de pizza 10-12 minuten, tot de bodem goudbruin en knapperig is.

Meng ondertussen de rucola met de olijfolie en het citroensap. Verdeel de rucola over de hete pizza en serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Pizza met prosciutto en bocconcini van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Food & Fun

Annabel Langbein

Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!