Pizza raclette
- 1 pizza
- 25 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 verse pizzabodem
- 100 ml verse passata
- ½ witte zoete ui, gepeld en versnipperd
- 6 sneetjes pancetta, fijngesneden
- 15 basilicumblaadjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 100 g raclettekaas, in stukjes zonder korst
- 50 g mozzarella, gemalen
- 50 g kaas Oud Brugge, in stukjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 240 °C.
Bestrijk de pizzabodem met de passata en blijf 2 cm van de rand. Kruid met peper en zout.
Verdeel de ui, de pancetta en het basilicum over de pizzabodem. Bestrooi met de oregano en de kazen.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Pizza raclette' is afkomstig uit het kookboek...
Het oven kookboek
Claudia Allemeersch
In 'Het oven kookboek' geeft Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch meer dan tweehonderd recepten om niet alleen met de AGA, maar ook met de traditionele oven te bereiden, van basisgerechten en ovenschotels tot feestelijke menu's... lees verder
© Uitgeverij Lannoo