Zoete pizza met aardbeien en crème fraîche

  • 1 grote pizza
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 250 g aardbeien
  • 60 g crème fraîche
  • 15 g tafelsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker

Bereiden

Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking). Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakpleet. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien dan doormidden. Strijk een laagje crème fraîche over de pizza uit, waarbij je een rand van ongeveer 2 cm breed vrij laat. Schik de halve aardbeien met de aangesneden kant onder op de crème. Meng in een kleine kom de tafelsuiker met de vanillesuiker. Strooi dit mengsel uit over de pizza.

Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 190 °C. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza mooi gelijkmatig gaar wordt. Neem de pizza uit de oven en laat hem eventjes afkoelen voor je hem serveert.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zoete pizza met aardbeien en crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete pizza's

Lene Knudsen

Zoete pizza's zijn erg lekker, bijvoorbeeld als tussendoortje, bij de koffie of als dessert. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met chocolade en speculaaspasta... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!