Zoete pizza met ananas

  • 1 grote pizza
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 5 g tafelsuiker
  • 12 dunne schijven ananas
  • ½ potje dulce de leche (melkconfituur)
  • 15 g boter, in piepkleine stukjes gesneden
  • ½ pakje vanillesuiker
  • 10 g geschaafde amandelen

Bereiden

Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking). Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakpleet. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.

Smeer een dun laagje dulce de leche over de pizza uit en laat daarbij een rand van 2 cm vrij. Schik dan de schijven ananas op de pizza. Laat ze overlappen, zodat je geen gaatjes ziet. Verdeel er de stukjes boter over. Bestrooi alles met de vanillesuiker en garneer het geheel met geschaafde amandelen.

Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200 °C. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza mooi gelijkmatig gaar wordt. Neem de pizza uit de oven en laat hem eventjes afkoelen voor je hem serveert.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zoete pizza met ananas' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete pizza's

Lene Knudsen

Zoete pizza's zijn erg lekker, bijvoorbeeld als tussendoortje, bij de koffie of als dessert. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met chocolade en speculaaspasta... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!