Zoete pizza met chocoladepasta
- 1 grote pizza
- 20 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 portie pizzadeeg
- 5 g tafelsuiker
- ½ potje chocoladepasta (ca. 110 g)
- 20 g melkchocolade of pure chocolade, geraspt
- poedersuiker
Bereiden
Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking). Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakpleet. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker. Neem een spatel en besmeer de pizza met chocoladepasta.
Bak de pizza 15 minuten in een oven op 200 °C. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza mooi gelijkmatig gaar wordt. Neem de pizza uit de oven en laat hem voor het serveren een paar minuten afkoelen op een draadrooster.
Na het bakken kan je nog wat chocoladepasta over de pizza smeren om die een mooie glans en een nog zoetere smaak te geven. Strooi er daarna de geraspte chocolade over en bestuif de pizza met wat poedersuiker.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zoete pizza met chocoladepasta' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete pizza's
Lene Knudsen
Zoete pizza's zijn erg lekker, bijvoorbeeld als tussendoortje, bij de koffie of als dessert. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met chocolade en speculaaspasta... lees verder
© Good Cook