Lichte kedgeree

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Engels
  • Vis

bevat per portie

  • 436 kcal

Ingrediënten

  • 300 ml halfvolle melk
  • mespunt saffraandraadjes
  • 350 g gerookte schelvisfilets (met vel maar liefst zonder kleurstof), doormidden
  • sproei-olie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 4 middelgrote eieren, uit de koelkast
  • 2 theelepels pikante kerrie
  • 250 g snel gare, langkorrelige rijst (bijv. van Uncle Ben's)
  • 75 g doperwten uit de diepvries
  • 15 g blad- of krulpeterselie

Bereiden

Doe de melk en 500 ml water in een grote pan met antiaanbaklaag en roer er de saffraan door. Leg de vis erin (velkant boven), breng alles tegen de kook aan en zet het vuur meteen uit. Leg het deksel erop en pocheer 5 minuten. Breng een ketel water aan de kook.

Besproei intussen de bodem van een grote pan met antiaanbaklaag met olie en zet hem op niet te hoog vuur. Voeg de ui toe, leg het deksel erop en bak 5 minuten. De ui moet zacht en lichtbruin zijn; roer af en toe. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en leg hem met het vel boven op een plank. Doe het pocheervocht in een brede kan.

Vul een middelgrote pan voor de helft met kokend water uit de ketel en breng het weer aan de kook. Leg voorzichtig de eieren erin, breng het water aan de kook en kook 9 minuten.

Roer de kerrie door de ui en bak 30 seconden al roerend. Bak de rijst een paar tellen mee, giet het pocheervocht erbij en breng alles tegen de kook aan. Kook 10 minuten en roer vooral tegen het eind van de kooktijd vaak.

Kook de erwten 3-4 minuten al roerend op laag vuur mee. De rijst moet gaar en bijna droog zijn. Voeg anders nog wat water toe en houd alles nog 2-3 minuten op het vuur. Houd de eieren onder de koude kraan tot je ze kunt hanteren.

Haal het vel van de vis, snipper het visvlees grof en verwijder alle graten. Bewaar wat takjes peterselie voor de garnering en hak de rest grof.

Roer de vis, de peterselie en veel zwarte peper door de rijst met erwten maar houd de stukken vis zo heel mogelijk. Verwarm alles 1-2 minuten op laag vuur; ook de vis moet heet zijn. Pel de eieren, snijd ze in vieren en verdeel ze over de rijst. Bestrooi alles met blaadjes peterselie en zet het meteen op tafel.

Kookboek

Het recept 'Lichte kedgeree' is afkomstig uit het kookboek...

Echte mannen dieet 2 (stiekem ook voor vrouwen)

Dave Myers & Si King

Het 'Echte mannen dieet 2 (stiekem ook voor vrouwen)' is het nieuwe dieetboek van The Hairy Dieters. Het vervolg... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!