Ontbijtkom met zwarte rijst, banaan en kokosnoot

  • 2 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 257 kcal

Ingrediënten

  • 80 g zwarte kleefrijst, een nacht geweekt
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen gember
  • 1 plakje verse gember
  • 250 ml kokoswater
  • 1 banaan, in plakjes of ander fruit naar keuze
  • 30 g granaatappelpitjes (naar wens)
  • 100 ml ongezoete verse amandelmelk
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • paar blaadjes munt, om te garneren

Bereiden

Spoel de rijst voor het koken goed af. Doe de rijst vervolgens in een kleine pan, samen met de kruiden, de gember, het kokoswater en 100 ml koud water. Breng aan de kook, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 30-35 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg als de rijst gaar is de amandelmelk toe en breng weer aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken, verwijder dan de gember. Verdeel over 2 kommen en voeg de plakjes banaan en de granaatappelpitten toe. Schenk de kokosmelk eroverheen. Garneer met blaadjes munt en serveer.

Tip

Zwarte rijst bevat heel veel vezels. Dat betekent dat die langzamer in het lichaam wordt opgenomen waardoor je langer een vol gevoel houdt. Omdat we zelden een ontbijt maken voor vier personen, is dit recept bedoeld voor twee. Als je alleen bent, kun je de helft in de koelkast bewaren tot de volgende dag.

Zwarte kleefrijst

Dit is de onbewerkte hele korrel van traditionele witte kleefrijst. Zwarte rijst heeft een notige smaak, een stevige textuur en na koken een levendige bordeauxrode kleur, bevat veel vezels, ijzer, koper, zink en caroteen en zit boordevol antioxidanten. Zwarte rijst bevat minder calorieën en koolhydraten dan witte en zilvervliesrijst maar meer eiwitten.

Kookboek

Het recept 'Ontbijtkom met zwarte rijst, banaan en kokosnoot' is afkomstig uit het kookboek...

Skinny soep

Kathryn Bruton

Kathryn Bruton maakt je soep skinny met deze 80 heerlijke recepten. Stuk voor stuk verrassende recepten met verse, gezonde ingrediënten die je een... lees verder

© Unieboek Het Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!