Supersnelle nasi goreng

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 theelepels olie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 dikke plakjes ontbijtspek, in stukjes
  • 175 g champignons, in plakjes
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • stukje verse gember, geraspt
  • 2 theelepels ketjap manis, plus extra om erbij te serveren (eventueel)
  • 250 g gekookte basmatirijst

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en voeg het ei toe. Laat het ei in 30-60 seconden stollen terwijl je de pan af en toe kantelt. Snijd het gebakken ei in reepjes en zet apart.

Bak de spekjes en de champignons ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin zijn. Voeg de doperwten, de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut mee.

Draai het vuur hoger, voeg de gekookte rijst toe en schenk de ketjap erover. Roer de eireepjes erdoor en serveer meteen, met eventueel extra ketjap erbij.

Kookboek

Het recept 'Supersnelle nasi goreng' is afkomstig uit het kookboek...

Snelle gerechten

diverse auteurs

'Snelle gerechten' bevat 101 heerlijke recepten voor vlotte koks: maaltijden die gereed zijn in 15 minuten, een snelle vegetarische hap en lekkere, vlugge toetjes... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Nasi recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!