aspergesalade recepten

recept
waardering
Aspergesalade

Aspergesalade

Snijd de harde uiteindes van 500 g groene asperges. Snijd het uiteinde van 1 struikje witlof. Snijd de lofblaadjes in de lengte in dunne repen. Halveer 16 radijzen. maak een dressing voor de salade: roer 8 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 2 theelepels vloeibare honing door elkaar. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar (de kooktijd hangt af van de dikte van de asperges). Laat de asperges uitlekken en afkoelen. Schep in het midden van de borden een bergje lofreepjes. Leg hier asperges bovenop. Garneer de borden met radijzen en radijskiemen. Besprenkel de aspergesalade met de dressing.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken