Bietensalade met augurk en blauwe kaas

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,2
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 kleine ongekookte rode (zomer)bieten
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen en de blaadjes in grove stukken (of 100 g gemengde jonge slablaadjes)
  • 1 potje zure augurkjes
  • 250 g Hollandse blauwe geitenkaas of andere blauwe kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de bieten goed schoon en snijd elke biet in 4 partjes. Leg de partjes biet samen met de knoflook op 2 of 3 flinke stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er zout en peper over. Pak de bieten goed in. Leg de foliepakketjes in de oven en rooster de bieten in ongeveer 50 minuten zodat ze zacht worden. Maak de pakketjes open en laat de biet en knoflook (iets) afkoelen.

Verdeel de slablaadjes over een grote schaal of vier borden. Leg de partjes biet en augurkjes op de sla. Schaaf of verbrokkel de kaas boven de bietjes. Sprenkel nog wat olijfolie over de salade. Knijp de geroosterde knoflook aan tafel over de bieten uit.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Tips

Als je haast hebt, kun je voor dit recept ook voorgekookte bieten nemen. Kleine zomerbieten hoef je niet te schillen, goed schoonboenen is genoeg. Schil winterbieten wel even voordat je ze in partjes snijdt.

Kookboek

Het recept 'Bietensalade met augurk en blauwe kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken lekker vega

Tal Maes & Petra de Hamer

Een lekkere maaltijd maken zonder vlees of vis is - als je dat niet dagelijks doet - best lastig. Daarom staat dit boek vol recepten die snel klaar zijn. Voor makkelijke... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Bietensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • WesselienTe gek, zo heerlijk.

    reageren

  • MartineSuper lekker en heel gezond! Krijgt een plek in mijn kookboek!

    reageren