Bietensalade met rucola en feta van Annabel Langbein

  • 6 personen
  • 55 min
  • waardering 8,2
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4-5 middelgrote rode bieten (400-500 g), geschild en in parten gesneden
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 200 g rucola
  • 1 handvol (25 g) jonge bietenblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • 135 g geroosterde amandelen
  • 120 g verkruimelde feta

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de stukken rode biet in een grote ovenschotel met bakpapier en meng er 2 eetlepels olijfolie, suiker, azijn, zout en peper door. Spreid de bietparten uit in één laag.

Bak ze 40-45 minuten tot ze zacht zijn en net beginnen te verschrompelen. Laat ze afkoelen in de ovenschotel.

Meng de rucola en bietenblaadjes met het citroensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit over 6 borden. Verdeel vervolgens de afgekoelde rode bietparten erover en bestrooi het geheel voor het serveren met feta en amandelen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Bietensalade met rucola en feta van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

De free range cook

Annabel Langbein

In 'De free range cook' gaat Annabel thematisch te werk met zeer gevarieerde recepten. Eenvoud staat bij haar centraal: geen gastronomische hoog... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Bietensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!