Bietensalade recepten

Bietensalade recept

Bietensalade recept

Schil in de oven gegaarde bieten in dobbelsteentjes. Schil uien en snijd ze in ringen. Kook eieren hard en snijd ze in vieren. Hak peterselie fijn. Snijd zoete gerookte haringen of zoete Scandinavische haringen in reepjes. Maak de bieten aan met een pittige vinaigrette en doe ze in een slakom. Garneer met haring, hardgekookt ei en wat ui en bestrooi de bietensalade met fijngehakte peterselie. ¹)

Bietensalade met bieslook

Wrijf de velletjes van 300 g gekookte bietjes af en snijd de bietjes in dunne reepjes. Schil 1 kleine appel en snijd ook deze in dunne reepjes. Klop in een schaal 1 eetlepel (appel)azijn met 1 theelepel sojasaus en 2 eetlepels olie tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de bietjes, appel en 2 eetlepels fijngeknipt bieslook erdoor. Laat de salade minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

Bietensalade van rauwe bieten

Rasp een geschild bietje rauw en meng er een vinaigrette van frambozenazijn, fijne (dragon)mosterd en walnotenolie door. Laat de salade een half uurtje staan om op smaak te komen. Heerlijk bij kip uit de oven of bij vlees van de barbecue.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | redactie ]

[ Beeld: Olha Afanasieva | Shutterstock.com ]