Bietensalade met tuinbonen van restaurant Moro

  • 4 personen
  • 120 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g bieten, liefst jong, schoongeboend, ongeschild
  • 300 g nieuwe tuinbonen, liefst klein
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel kwaliteit rodewijnazijn met 1 theelepel suiker als hij erg zuur is
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • ca. 20 g dragon, alleen de blaadjes

Bereiden

Begin met het koken van de bietjes in ruim water met zout. Afhankelijk van de afmeting zijn die in 1-2 uur gaar. Giet ze af en wrijf de schil er onder de koude kraan af terwijl ze nog warm zijn. Zet ze apart.

Kook intussen de tuinbonen in water zonder zout beetgaar, giet ze af, spoel ze koud onder de kraan en laat ze uitlekken. Dubbeldop bonen die groter zijn dan je duimnagel.

Meng voor een dressing de olijfolie en azijn en breng hem op smaak met zout en peper.

Halveer de bietjes, snijd ze in partjes van ½ cm dik en leg die in een kom. Schenk de dressing erover, strooi er wat zout en peper over en meng alles. Doe er de tuinbonen, bosui en de helft van de dragon bij en meng alles opnieuw.

Doe de salade in een kom en strooi de resterende dragon erover. Serveer onmiddellijk.

Opmerking

'De combinatie van bieten en dragon is een groot succes en aangezien het een van onze favoriete kruiden is, zorgen we altijd dat we er veel van verbouwen op de volkstuin. We vinden niets zo lekker als een kip voor het braden volstoppen met dragon, waardoor de smaak diep in het vlees dringt.' - Sam & Sam Clark

Kookboek

Het recept 'Bietensalade met tuinbonen van restaurant Moro' is afkomstig uit het kookboek...

Moro Londen

Sam & Sam Clark

In 'Moro Londen' vernieuwen Sam & Sam Clark hun passie voor de Spaanse en mediterrane keuken, maar deze keer vinden ze hun inspi-ratie iets dichter bij huis: in... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Bietensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • HarrieJammer dat bij de vegetarische recepten een tip staat over het volproppen van een kippenlijk met dragon...

    • UdoWat vind je van een beetje meer tolerantie?

    reageren