Komkommersalade met yoghurt en munt (tzatziki)

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 komkommers
  • 180 ml yoghurt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 1 teentje knoflook, geperst

Voorbereiden

Verwijder de zaadjes uit de komkommers en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de komkommer in een vergiet, bestrooi hem met 2 theelepels grof zeezout en laat hem 15 minuten staan.

Bereiden

Spoel de komkommer af met koud water en laat hem uitlekken op keukenpapier. Meng de komkommer in een kom met de yoghurt, munt en knoflook.

Tip

Geef deze verfrissende komkommersalade bij een heet, pittig gerecht - bijvoorbeeld een Indiase curry - of serveer hem met krokante papadums als voorgerecht.

Kookboek

Het recept 'Komkommersalade met yoghurt en munt (tzatziki)' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto, dippers en salsa's

diverse auteurs

Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Komkommersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianWat is het nut om eerst het water uit de komkommer te halen als je het daarna weer met water afspoelt? Zelf gebruik ik eerst een kwastje om het zout weg te doen en dan zonder afspoelen gewoon drogen.

    reageren

  • mariaIk gebruik gewoon kwark i.p.v. yoghurt en meng daar de kokommer door als snelle variant. Ik vind het anders een beetje zout worden, want het lukt mij niet altijd om al het zout af te spoelen.

    reageren

  • thijsOm het overtollige vocht uit te verwijderen is het beter de komkommer te raspen en vervolgens goed uit te wringen in een schone, droge theedoek.

    reageren