Lauwwarme witte-koolsalade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 700 g gesneden witte kool
  • 150 ml olie
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • tabasco
  • 200 g magere spekreepjes
  • 125 ml slagroom
  • 150 g belegen kaas, in kleine blokjes

Voorbereiden

Doe de kool in een kom en meng de olie en 1 eetlepel zout erdoor. Laat de kool minimaal een half uur staan om zacht te worden.

Bereiden

Voeg de azijn, suiker, het karwijzaad en een paar druppels tabasco toe aan de kool en schep alles goed door elkaar.

Bak het spek uit in de wok, schep het witte-koolmengsel erdoor en roerbak het geheel nog 3 minuten. Roer de room en kaas erdoor en voeg peper naar smaak toe. Verdeel de lauwwarme koolsalade over de borden.

Kookboek

Het recept 'Lauwwarme witte-koolsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Wok

diverse auteurs

Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Koolsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • EsmaOok lekker met spitskool. Met de helft van de olie is het ook goed te doen, minder vet!

    reageren

  • DebbieErg lekker! Maar ik vind het veel te veel olie wat erin moet. Ik heb al 100 ml gedaan in plaats van 150, de volgende keer doe ik nog minder.

    reageren