Meloensalade met granaatappelnat

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 cantaloupe, zonder pitten en leeggeschept tot bolletjes met een meloenlepel
  • 1 galiameloen, zonder pitten en leeggeschept tot bolletjes met een meloenlepel
  • voor het granaatappelnat
  • 300 ml granaatappelsap
  • 100 g suiker

Bereiden

Meng het granaatappelsap en de suiker in een pan. Breng op middelhoge warmte aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Temper de warmte en laat 8-10 minuten sudderen. Haal af en toe het schuim weg. Als het nat tot ongeveer de helft gereduceerd is, haal de pan dan van de warmte en laat afkoelen. Giet over in een kannetje of in een gesteriliseerde pot en bewaar in de koelkast, waar het tot 2 weken goed blijft.

Leg de meloenbolletjes in een mooie schaal. Giet er rijkelijk granaatappelnat over en serveer.

Extra benodigd

Meloenlepel

Kookboek

Het recept 'Meloensalade met granaatappelnat' is afkomstig uit het kookboek...

Tasty Days

Andy Harris

Na het succes van 'Een maand in Marrakesh' komt de Engelse hoofdredacteur van Jamie Magazine Andy Harris nu met inspirerende recepten voor elke dag, die... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Meloensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!