Meloensalade met sinaasappel en walnoot

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 meloen (ca. 1-1,5 kg), geschild, pitjes verwijderd en in partjes van 2 cm dik
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels kleine en in stukjes gescheurde grote blaadjes munt
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een handvol walnoten, grof gestampt in een vijzel
  • 1 theelepel fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
  • fijngeraspte schil van ½ onbespoten citroen
  • zout, naar smaak
  • 2 theelepel roze peperkorrels, grof gestampt

Bereiden

Leg de partjes meloen op een grote schaal of aparte borden.

Snijd op een plank met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en laat ze op de meloen vallen.

Strooi de rest van de ingrediënten erover.

Opmerking

'Dit is een heel snelle salade om samen te stellen, ideaal als voorgerecht of na een hoofdmaaltijd. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept, afhankelijk van het seizoen. Kies een rijpe meloen die boordevol smaak zit. Dit kun je controleren door aan de bovenkant te ruiken. Als je niets ruikt, kies dan een andere meloen of wacht tot hij rijp is. Je hebt voor dit gerecht een heel goede, peperachtige olijfolie nodig; de smaak in combinatie met de sinaasappel en de meloen is het geld meer dan waard.' - Giancarlo & Katie Caldesi

Kookboek

Het recept 'Meloensalade met sinaasappel en walnoot' is afkomstig uit het kookboek...

Sicilië

Giancarlo & Katie Caldesi

In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meloensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • KarinDit recept stond ook in de Delicious en smaakt heerlijk bij de bbq! Zeker de peperkorrels toevoegen voor een verrassende smaakexplosie!

    reageren