Salade van watermeloen, avocado en zachte geitenkaas

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla (rucola slamix)
  • ¼ watermeloen, geschild, ontpit en in blokjes van 2 cm
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas, kleingesneden
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie, kleingesneden
  • 4 volkorenbroodjes
  • olijfolie of boter

Bereiden

Leg de sla op een grote schaal en verdeel de watermeloen erover. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit, lepel met een theelepel het vruchtvlees uit de schil en leg het bij de watermeloen. Druppel er het limoensap over om verkleuren te voorkomen.

Druppel de olijfolie over de salade en strooi er wat peper en zout over. Verdeel de geitenkaas over de salade en garneer met zwarte olijven en peterselie. Geef er de volkorenbroodjes bij met olijfolie of boter.

Kookboek

Het recept 'Salade van watermeloen, avocado en zachte geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Beautyfood

Joke Glansbeek

Een gladde, stralende huid, mooie sterke nagels en glanzende haren. Kun je daarvoor koken? Ja, dat kan. Make-up artist en schoonheidsspecialiste Joke... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Meloensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!