Tomatensalade met mozzarella van Pierre Wind

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • ¼ teentje knoflook, fijngehakt
  • 8 blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
  • 2 pomodoritomaten, elk in 5 plakken
  • 10 dunne plakjes mozzarella

Voorbereiden

Maak een marinade van de olijfolie, zonnebloemolie, knoflook, basilicum en zout naar smaak. Laat de tomaatjes minimaal een half uur in de marinade dobberen.

Bereiden

Verdeel op twee borden om en om (half overlappend) een plakje tomaat en plakje mozzarella. Strooi dan over het geheel ruim versgemalen peper. Serveer er apart voldoende stokbrood bij.

Tip

Als je in het bezit bent van een keukenmachine of staafmixer is het nog lekkerder als je het oliemengsel, voordat je de tomaten er in legt, pureert tot een egaal mengsel.

Kookboek

Het recept 'Tomatensalade met mozzarella van Pierre Wind' is afkomstig uit het kookboek...

Lekkâh

Pierre Wind

Een heerlijk spraakmakend kookboek van de keukenzinnige creatieveling Pierre Wind. 'Lekkâh' is gelardeerd met de unieke illustraties van Haagse Harry tekenaar... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • kimlijkt mij wel leker

    reageren