Tomatensalade met rode ui, spekreepjes en mozzarella

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 rode ui
  • 500 g kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • 150 g spekreepjes
  • 4 medjooldadels
  • een handvol vers basilicum
  • een handvol pecannoten
  • 150 g mini-mozzarella

Bereiden

Giet de olijfolie in een kom en laat samen met de knoflook, de mosterd en de fijngesneden rode ui even trekken.

Snijd de tomaatjes middendoor. Bak de spekreepjes krokant in de pan. Snijd de dadels in reepjes.

Doe de tomaatjes, de dadels, het basilicum, de pecannoten bij de rode ui en meng goed.

Doe er als laatste de mozzarella en de spekreepjes bij. Kruid met peper en zout.

Variatietip

Spekreepjes kun je ook vervangen door ham- of kippenreepjes.

Kookboek

Het recept 'Tomatensalade met rode ui, spekreepjes en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

Een dagelijkse portie power in 30 minuten

Claudia Van Avermaet

Een drukke dag? Geen zin om te koken? Snel iets op tafel zetten want je moet over een uurtje alweer weg? In 'Een dagelijke portie power in 30 minuten' helpt Claudia Van Avermaet je om in 30 minuten een lekkere en gezonde maaltijd te maken... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!