Knapperige venkelsalade met sinaasappel

  • 10 stuks
  • 15 min
  • waardering 8
  • Amuse
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappels
  • ½ citroen
  • 100 ml olijfolie

Bereiden

Snijd de onderkant van de venkelknollen af. Verwijder de dunne stengels en het bladgroen. Snijd de knollen dan doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de venkelknollen dan in dunne reepjes.

Neem een dunschiller en schil de sinaasappels zonder het onderhuidse wit mee te nemen. Snijd de schil in flinterdunne sliertjes.

Verwijder het wit van de sinaasappels. Snijd de partjes een voor een los langs de tussenschotjes. Houd de sinaasappels daarbij boven een kom waarin je het sap opvangt.

Breng het opgevangen sap, de sliertjes sinaasappelschil, het citroensap en de olijfolie in een kleine pan tegen de kook aan.

Doe de reepjes venkel in een ruime kom en giet er het olijfoliemengsel over. Schep er zout en peper door en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Schep de venkelsalade vlak voor het serveren in kleine kommetjes, glaasjes of amuselepels en garneer met de partjes sinaasappel.

Kookboek

Het recept 'Knapperige venkelsalade met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke hapjes voor elk moment

José Maréchal

Het geeft niet hoe laat het is, voor een brunch, voor bij een goed glas, of gewoon om even helemaal ontspannen te genieten, in dit boek vind je volop recepten voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Venkelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • noorEen heerlijke frisse salade. Ik heb het recept een weinig aangepast. Bij het maken van de saus heb ik een scheutje ahornsiroop door het mengsel geroerd. Van de saus heb ik later 2 eetlepels genomen om een lepel crème fraîche dun te roeren, dat heb ik over de salade gegoten. Hemels!! Smaakte voortreffelijk bij een pikante chinese kool wokschotel en gemarineerde hot kippenreepjes (alles bio).

    reageren