Venkelsalade met citroendressing en kappertjes

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 stevige venkelknol
  • het sap van 1 citroen
  • ½ kop virgine olijfolie
  • een handvol kappertjes

Bereiden

Snijd de venkelknol overlangs doormidden en dan in zo dun mogelijke plakjes. Meng het citroensap met de olijfolie en de kappertjes en giet de saus over de venkel.

Kookboek

Het recept 'Venkelsalade met citroendressing en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...

Onder de olijfboom

Manuela Darling-Gansser

Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Venkelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • A3anneNiet lekker, ik had er al geen goed gevoel bij, maar het cijfer deed mij het recept toch maken. Ik heb er nog wat peper en zout bijgedaan, maar het was toch niets. jammer

    reageren

  • mariaBij zulke olie-achtige dressings vervang ik de olie meestal voor een groot deel door magere kwark. Sap van een sinaasappel is wat zoeter en vind ik persoonlijk lekkerder bij venkel.

    reageren

  • StanIk vond het oorspronkelijke recept te zuur en niet lekker. Door honing en een schep mayonaise toe te voegen kwam het weer in balans en werd ervan gesmuld.

    reageren

  • AnnaHeerlijk, juist het zure en vettige van de dressing combineert prachtig met de anijs van de venkel en het zilte van de kappertjes.

    reageren

  • GuyCitroen en sinaasappel gebruikt, beetje peper en grof zout. Het was de eerste slakom die leeg was.

    reageren

  • EmmyHeerlijk frisse salade die het altijd erg goed doet bij visite! Als je niet van zuur houdt dan kan je wat honing door de dressing mengen.

    reageren

  • AnouschkaIk vond het heerlijk bij pittige gerechten. Lekker fris erbij... goede combinatie. Voor ons gezin een 10

    reageren

  • NadineIk maakte een dressing met extra virgin olijfolie, limoensap, zeezout en zwarte peper, heerlijk!

    reageren

  • MiguelKleine aanpassing gedaan met half olijfolie half kwark en twee limoentjes. Echt lekker.

    reageren