
Chinese auberginedip
- 2 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Sauzen / dips
- Chinees
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 theelepels sesamolie
- 2,5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 lente-uien, in dunne ringetjes, groen en wit apart
- 2 eetlepels chilibonensaus (o.a. toko)
- 1 theelepel donkere sojasaus
- ½-1 theelepel zwarterijstazijn (o.a. toko)
Bereiden
Verwarm de oven voor op grillen. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Leg de aubergines op de bakplaat en plaats 10 tot 15 minuten onder de hete grill; draai regelmatig en laat rondom zwart worden. Laat de aubergines iets afkoelen en snijd daarna voorzichtig in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees uit de schillen en hak fijn.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op gematigd vuur. Voeg 1 theelepel van de sesamolie, de gemberwortel, knoflook en het wit van de lente-ui aan de pan toe. Roerbak 3 tot 4 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg dan de chilibonensaus en sojasaus toe. Roer goed en schep daarna de fijngehakte aubergine erbij.
Serveer de dip warm of koud. Besprenkel met de rest van de sesamolie en zwarterijstazijn (naar smaak). Strooi het groen van de lente-ui over de dip en serveer.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Diptip
Kroepoek, slaschuitjes of komkommer.
Opmerking
Deze dip is geïnspireerd op een gerecht uit Szechuan; er worden diverse smaakmakers in verwerkt die je daar vaak aantreft in visgerechten. De rokerige pittigheid komt goed tot zijn recht in combinatie met de zwarterijstazijn. De dip kan warm of koud worden geserveerd.
Kookboek
Het recept 'Chinese auberginedip' is afkomstig uit het kookboek...

Dip in
Sonali Shah
'Dip in' biedt 80 internationale en verrassende spreads, dipsauzen & meer voor elke gelegenheid: bij de lunch, barbecue of feestje; als snack of bijgerecht en zelfs volledige maaltijden door meerdere dips samen te stellen. Skordalia, de fluweelzachte... lees verder
© Good Cook