Wasabicrème

  • 250 ml saus
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Sauzen / dips
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels wasabi, of meer naar smaak
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel mirin
  • 200 ml room

Bereiden

Meng de wasabi met de rijstazijn en de mirin.

Meng de room door het wasabimengsel en verwarm in een sauspan tot 60 °C. Breng op smaak met zout en peper.

Laat een half uur staan en breng opnieuw op smaak.

Bewaaradvies: direct gebruiken.

Extra benodigd

Kookthermometer

Tip

Wil je liever een koude crème? vervang de room dan door crème fraîche en laat het opwarmen achterwege.

Opmerking

Wasabi uit een tube wordt gemaakt van mierikswortel en groene kleurstof. Verse wasabi is de bom maar moeilijk te krijgen. Je raspt het over een stukje haaienhuid op een plankje (echt waar) en het is totaal niet groen. Het is wel wat sterker dan wasabi uit een tube, maar wel veel lekkerder.

Kookboek

Het recept 'Wasabicrème' is afkomstig uit het kookboek...

Sausbijbel

Julius Jaspers

Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!